Internationale reismagazines (april 2018)

Deze maand zoeken we inspiratie in de citytrip special van Lonely Planet Magazine, we volgen het spoor van pelgrims naar Compostella en GEO neemt ons mee naar Schotland. En met ons altijd wat sneller kloppende hart voor de Caraïben sprong ons een speciale uitgave over Cuba in het oog.

Kiezen tussen NEW YORK en SANTIAGO DE CHILI in Lonely Planet

Over New York is al extreem veel geschreven maar keer op keer weten de reportages over de Big Apple ons toch weer te verrassen. Journaliste Valerie Rains, die zelf in New York woont, presenteert een bezoek aan haar stad op verschillende niveaus: van een ondergronds restaurantbezoek in Supper Club tot een wandeling over de High Line. En om nog een niveau hoger te klimmen: brunch op het dak van hotel McKittrick en een zonsondergang op het open-air viewing deck van Rockefeller Center. Maar de journalisten van Lonely Planet trokken ook naar Santiago de Chili voor een uitgebreide reportage met tips om te fietsen langs de Rio Mapocho, experimenteel theater in stadwijk Barrio Yungay en design in Barrio Italia.

https://www.lonelyplanet.com/magazine/

Op weg naar COMPOSTELLA in La Marche de l’Histoire

Het Franse geschiedenismagazine La Marche de l’Histoire pakt uit met een speciaal nummer over de eeuwenoude maar wel razend populaire pelgrimstochten naar Compostella. Het nummer spitst zich vooral toe op de vier grote routes door Frankrijk: de Via Turonensis (van Tours naar Saint-Jean-Pied de-Port), de Via Lemovicensis (van Vezelay naar Saint-Jean-Pied-de-Port), de Via Podiensis (van Puy-en-Velay naar Saint-Jean-Pied-de-Port) en de Via Tolosana (van Arles naar de Col du Somport) en La Voie des Piémonts. Veel achtergrondinformatie, rijkelijk geïllustreerd met foto’s en duidelijke kaartjes. En veel praktische informatie om zelf op pelgrimstocht te trekken. En marche!

Zin in een bezoek aan Compostella? Maar zie je de lange weg ernaartoe niet echt zitten? Voor de organisatie Ictam Reizen begeleid ik in september 2018 een culturele groepsreis naar Compostella. Meer info in de rubriek: reis mee.

SCHOTLAND in Geo

Reporter Volker Saux reisde naar het noorden van Schotland en keerde terug met reportages over de North Coast 500, een haast magische reisroute door de Highlands. Ook de eilanden Lewis and Harris en Eigg lagen op zijn reisparcours. Met enkele video’s op de website van Geo worden we al wat opgewarmd om hem achterna te reizen. Een van de video’s toont een interview met Saux die vooral onder de indruk was van de eindeloze landschappen zonder levende ziel. Alleen schapen liepen soms in de weg… Klik hier voor de link naar de video’s over Schotland.

CUBA in Carnets de voyage²

Cuba, we like! Binnenkort volgen op deze blog uitgebreide reportages over Cuba maar de reporters van Carnets de voyage² hebben nu al een volledige nummer over het Caraïbische eiland klaar. Een groot gedeelte van het magazine stippelt een bezoek uit aan hoofdstad Havana, gevolgd door een reeks rijkelijk geïllustreerde reportages over andere bezienswaardige steden: Baracoa, Camagüey, Cienfuegos, Santa Clara, Trinidad en Santiago de Cuba. Op de achterflap van het magazine bevindt zich een scancode die je na downloaden nog zoveel meer informatie biedt: GPS-lokalisatie, stadsplan Havana, de beste cafés en restaurants en tips van andere reizigers.